Placebomens

Emma van Hooff trekt je mee in een bundel over leven en niet leven, over angst om dood te gaan en tegelijkertijd het verlangen ernaar. Aan het woord is een zintuiglijk, gevoelig lyrisch ik, met veel lef en humor. Er worden dreigbrieven geschreven aan Pandora, er is een hiernamaals dat op instorten staat, een woeste transpiratiezee, er zijn oesters met parels en er is een onderzoek naar de rekking van een leven, hoe lang het duurt tot dat in een gezicht uiteenknapt. De gedichten in deze wonderschone bundel zijn ritmisch en sterk. Emma van Hooff overtuigt met haar inlevingsvermogen en enorme verbeeldingskracht.

auteursfoto: Fjodor Buis
omslagfoto: Nanja Toebak


Nieuwsbrief

 

In de aanloop naar de publicatie van mijn debuutbundel schrijf ik maandelijks een nieuwsbrief. Hierin deel ik exclusieve informatie over de bundel. Denk aan: voorproefjes van gedichten, mijmeringen over de ideale omstandigheden voor het schrijven van een gedicht, foto’s van locaties waar het werk geschreven is, maar ook gedichten van bekende dichters die me hebben beïnvloed. Kortom: een ratjetoe van bevindingen die proberen te raken aan wat poëzie is, en hoe ze tot stand komt.

 

Deze nieuwsbrief heeft als doel voor ogen de afstand tussen maker en lezer te verkleinen en wordt mede mogelijk gemaakt door een beurs van het Nederlands Letterenfonds.