Placebomens

Emma van Hooff trekt je mee in een bundel over leven en niet leven, over angst om dood te gaan en tegelijkertijd het verlangen ernaar. Aan het woord is een zintuiglijk, gevoelig lyrisch ik, met veel lef en humor. Er worden dreigbrieven geschreven aan Pandora, er is een hiernamaals dat op instorten staat, een woeste transpiratiezee, er zijn oesters met parels en er is een onderzoek naar de rekking van een leven, hoe lang het duurt tot dat in een gezicht uiteenknapt. De gedichten in deze wonderschone bundel zijn ritmisch en sterk. Emma van Hooff overtuigt met haar inlevingsvermogen en enorme verbeeldingskracht.

‘In dit sterk gecomponeerd debuut krijgt de kapotte mens alle ruimte. (…) Sprekende gedichten vol expressieve beelden, waarin taal stroomt als in een malend brein.’ –  Trouw

‘Soms kom ik literaire werken tegen waarvan de geraffineerdheid me zelfs na het lezen in hun greep houdt. Dit is een van die werken.’ – de Poëziekrant

auteursfoto: Fjodor Buis
omslagfoto: Nanja Toebak


Nieuwsbrief

 

In de aanloop naar de publicatie van mijn debuutbundel schrijf ik maandelijks een nieuwsbrief. Hierin deel ik exclusieve informatie over de bundel. Denk aan: voorproefjes van gedichten, mijmeringen over de ideale omstandigheden voor het schrijven van een gedicht, foto’s van locaties waar het werk geschreven is, maar ook gedichten van bekende dichters die me hebben beïnvloed. Kortom: een ratjetoe van bevindingen die proberen te raken aan wat poëzie is, en hoe ze tot stand komt.

 

Deze nieuwsbrief heeft als doel voor ogen de afstand tussen maker en lezer te verkleinen en wordt mede mogelijk gemaakt door een beurs van het Nederlands Letterenfonds.

 


              Voorproefje

 

Beluister hieronder drie gedichten uit de bundel voorgelezen door Emma zelf.